Bootcamp en yoga twee verschillende werelden?

Yoga en Bootcamp een rare combinatie? Denk daar nog eens over na, is dat wel zo? Wij zijn ervan overtuigd dat deze twee elkaar juist heel goed kunnen versterken. Bij Bootcamp Heeswijk- Dinther wordt nu ook Hatha yoga aangeboden. Een vorm van yoga die bijdraagt aan het gezond houden van je lichaam.

Yoga en Bootcamp | Bootcamp Heeswijk Dinther | Yoga on Spot | Krachttraining en yoga voordelen

Ken je dat gevoel? Je bent bezig met pittige buikspieroefeningen en ineens merk je op dat je al de hele tijd je adem inhoudt. Het gebruiken van een neusademhaling is de juiste manier om te ademen. Tijdens bootcamp training ga je al snel en misschien wel meteen over naar een mondademhaling. Je ademhaling is gejaagd en oppervlakkig. Bij yoga is er veel aandacht voor de ademhaling. Je leert om dieper adem te halen en elke uitademing te verlengen. Daarnaast vergroot je de longcapaciteit bij gerichte ademhalingsoefeningen.  

Tijdens de bootcamp training betekent dit:

  • Een groter uithoudingsvermogen.
  • Je komt sneller terug in de ruststand.
  • Bewuste ademhaling voor meer energie.

Tijdens de yogales wordt er aandacht besteed aan een juiste houding. Je voelt wanneer je welke spieren aanspant of ontspant. Je wordt je meer bewust van je spieren. Je krijgt controle over je eigen lichaam zodat je minder snel iets forceert. Je leert luisteren naar de grenzen van jouw lichaam. Daarnaast leer je om je ego zo af en toe buiten de deur te zetten! Het is goed om een balans te vinden tussen doorzetten en weten wanneer het genoeg is geweest. 

Bij de houdingen maak je gebruik van veel verschillende spiergroepen en gewrichten. Door ontspanning in de houdingen te vinden worden de spieren verlengd en wordt je lichaam flexibeler en krachtiger. Een grotere mobiliteit die ervoor nodig is om de oefeningen bij een bootcamp training op een juiste manier uit te voeren.