Boost je immuunsysteem met deze bloemkoolsoep!

In dit recept bloemkool, gember en kurkuma: een gouden trio! Vooral de kurkuma geeft de soep deze mooie gele kleur. 

Maar niet alleen de kleur en de geur van deze soep zijn fantastisch het is ook nog eens super gezond! 

🍋 Vol met vitamine C

🍋 Werkt ontstekingsremmend

🍋 Heerlijk verwarmend soepje

Ik was nooit zo’n grote fan van bloemkool. Een tijd terug heb ik dit op een verkeerde manier bereid.. de weeïge bloemkoollucht bleef wel een week in het huis hangen. Op dat moment was ik er wel even klaar mee! 

Tot ik het recept bij Arhanta tegenkwam. Een stoofpotje van bloemkool. Ik besluit het recept iets aan te passen tot een bloemkoolsoep. 

Ik vind ‘m heerlijk! 

Bloemkoolsoep | gezond eten | boost immuunsysteem

Ingrediënten:

2 el kokosnootolie
1 tl komijnzaad
1 ui
3 tomaten
1/2 of kleine bloemkool
1 rode peper
1 duim aan gember
1 el komijnzaad
2 tl korianderzaad
1 el kurkumapoeder
1 l groentebouillon
250 ml kokosmelk
½ citroen

Bereiding:

1. Zet een pan op het vuur, half hoog. Verwarm de olie in de pan. Snijd de ui fijn. Voeg 1 tl komijnzaad in de pan. Roer door tot de geur van het zaad vrij komt.

2. Voeg de ui bij de pan en laat fruiten voor een paar minuten.

3. Snijd de gember heel fijn samen met de rode peper en voeg toe. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe.

4. Snijd of breek de bloemkool in kleine roosjes. De stam snijd ik fijn en ⅓ van de roosjes voeg je toe in de pan. ⅔ van de roosjes bewaar je. 

5. Stamp 1 el komijnzaad en 2 tl korianderzaad fijn in een vijzel (of gebruik de poeder variant). 

6. Voeg alle kruiden, sap van een halve citroen en bouillon toe aan de soep. Breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten pruttelen op laag vuur. 

7. Pureer de soep. Zet terug op het vuur en voeg de kokosmelk toe samen met de overgebleven bloemkoolroosjes. Laat de roosjes nog enkele minuten mee koken. 

8. Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper. 

Eet smakelijk!